Tuesday, December 31, 2013

Mini Pavlova dan Rainbow Cake Hantaran YatiAssalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Kek Pelangi dan mini pavlova  tempahan Yati, Permatang Pauh.  Yati yang bertugas di Cyberjaya melangsungkan pertunangan pada 28hb Disember 2013 yang lepas.  Disamping kek dan pavlova, Yati juga menempah 100 balang red velvet cake in the jar.  Disebabkan terlalu banyak gambar yang telah saya ambil, maka saya membuat keputusan untuk meletakkan red velvet cake dalam n3 yang berasingan.  Jadi, nantikan kemunculannya.


Sebulan lebih sebelum majlis, Yati telahpun membuat tempahan.  Terimakasih banyak kerana membuat tempahan awal, ianya sangat2 membantu.


WE ARE ENGAGED!  ZEID & YATI.   Selamat bertunang diucapkan kepada kedua duanya.  Semuga kalian bahagia hingga ke syurga abadi, amin.Sebahagian mni pavlova ini juga dijadikan sebagai hantaran.  Jadi, saya letakkan di dalam kotak kotak comel,   Buah buahan juga telah ditambah supaya nampak "rich" sesuai dengan permintaan Yati, 
Alkisahnya, pada hari buah buahan ingin dibeli, Carrefour Sbg Jaya kehabisan langsung stok buah buahannya.  Di Tesco pula buah buahannya kecut kecut belaka.  Jadi, hubby ke Bilion,  kat sana pula hubby hanya menemui buah anggur dan kiwi.   Jadi, keesokkannya hubby ke Giant Kulim, barulah ditemui buah strawberri yang segar.   Fuhhhh, leganya rasa hati.  Kalau tak, tak taulah nak letak buah apa kat  pavlova ini.  Inilah yang dikatakan cabaran.  Nak dibeli awal awal takut buah buahan tak nampak segar, bila beli last minute begini pula jadinya.  Walaubagaimanapun, alhamduilillah sesudah segala kepayahan yang terpaksa dilalui, akhirnya masalah  dapat juga diselesaikan.  Syukur sesangat.Terimakasih banyak diucapkan di atas tempahan ini.  Sebarang kekurangan harap dimaafkan.


Sunday, December 29, 2013

Kek Cheese MelelehAssalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Ini merupakan kali ketiga Syaza dari Spg Ampat Tasek, Sbg Perai Selatan,  menempah kek keju meleleh jni.
Peminat setia kek ni nampaknya.Terimakasih banyak di atas tempahan ini.  Sebarang kekurangan harap dimaafkan.Wednesday, December 25, 2013

Rainbow Jar CakeAssalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Nampaknya bulan disember ini dapur saya dipenuhi dengan kotak balang.  Permintaan untuk kek dalam balang di musim cuti persekolahan sekaligus musim kenduri  ini agak memberangsangkan, alhamdulillah.Kali ini ditempah pula oleh Umaira dari Penaga sempena majlis pertunangannya.
Selamat bertunang Umaira.  Semuga kalian berdua bahagia hingga ke syurga, amin.


Dan terimakasih banyak di atas tempahan ini.  Sebarang kekurangan harap dimaafkan.

Monday, December 23, 2013

Kek Puding Karamel


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Kek karamel perisa strawberi dan pandan.   Ketiga tiga kek ini ditempah oleh Mona, Alamaya.


Terimakasih banyak diucapkan di atas tempahan ini.  Sebarang kekurangan haraplah dimaafkan.


Friday, December 20, 2013

DoorGift / Cenderahati Kek Pelangi Dalam Balang


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Rainbow Cake In The Jar tempahan Yatie, Honeywell,  untuk doorgift sempena majlis makan malam (dinner) syarikat tempatnya bertugas.
Kek kek yang telah siap dibakar menanti giliran untuk difrostingkan.
Selesai frosting, sudu dan reben diikat rapi.Sebelum dimasukkan kedalam kotak, peringkat terakhir adalah sessi menaburkan "sprinkles di atasnya.


Jeng jeng, penutup diletakkan kembali dan siap untuk sesi fotografi seterusnya.

Terimakasih banyak diatas tempahan ini.  Sebarang kekurangan harap dimaafkan.Masuk kotak dan sedia untuk dipick up.