Friday, January 18, 2013

Hokkaido Chiffon Cake aka Osaka Cake


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, 
 Hokkaido Chiffon Cake aka Osaka Cake.


Pertama kali dibakar, adunan akan naik menimbun memenuhi cawan kek.


Tetapi akan menurun sedikit bila sejuk hingga lebih kurang 80% paras cawan kek.


Resepi yang diterbangkan khas dari Jepun ini ternyata amat popular kebelakangan ini. Dengar dengar, harganya ada yang mencecah RM8 sebiji, huhuhu....mahainyaaa...


Ceri maraschino ada setangkai aja, jadi tepek kat satu kek jer la, jadila kan...








Kepada yang pernah menikmati kek ini, pastinya anda tidak akan dapat melupakan tekstur kek yang tersangatlah lembut dan lembab dengan sedikit isian krim kastad yang sungguh lemak dan enak didalamnya.



Keratan rentas Hokkaido Chiffon aka Osaka Cake pertamaku. Wallah......nyum nyum.....so yummy......... 


Sangat sedap....

2 comments: